Suriname ontbreekt op Consude Spelen voor scholieren
08 Dec 2022, 15:07
foto


Dit jaar is Suriname niet aanwezig op de Zuid-Amerikaanse schoolsportwedstrijden (Consude) in Paraguay. Het geld om de jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 12-14 jaar te laten participeren, is niet op tijd ontvangen. De administratieve en logistieke voorbereidingen waren voor 95% reeds in place en zou de ongeveer 60 personen tellende delegatie delegatie op maandag 5 december zijn afgereisd naar Asuncion. De Spelen worden gehouden tussen 6 t/m 10 december.

Suriname zou meedoen op de onderdelen atletiek, zwemmen, judo en schaken. In tegenstelling tot de voorgaande edities was vanwege het beperkt budget slechts gekozen voor deze 4 takken van sport. Aanvankelijk was Brazilië aangewezen om deze editie als gastheer op te treden, echter trok dit land zich om logistieke redenen terug. Nadat binnen de Zuid-Amerikaanse Schoolsport Federatie gevraagd is welk land alsnog kan inspringen, heeft Paraguay zich bereid verklaard om deze - voor de schooljeugd van dit continent belangrijk meetmoment - te huisvesten.

Suriname heeft in 2019 voor het laatst deelgenomen aan de Consude Games en daarna heeft de Covid-periode een tijdelijke stop gebracht aan dit toernooi. De Stichting Schoolsport Federatie Suriname onder welke organisatie de Surinaamse afvaardiging valt, betreurt het dat op de valreep de beslissing moest worden genomen om de deelname niet te laten doorgaan. Zij biedt haar verontschuldigingen aan de sporters en technische leiding die zich hebben voorbereid op dit meetmoment.
Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March