Suriname en Barbados benadrukken solidariteit
30 Nov, 06:57
foto
De ambassadeurs van Suriname en Barbados bij de gezamenlijke kranslegging in ‘El Parque de los Próceres Caribeños’ te Havana, Cuba.


De residerende ambassadeurs van Suriname en Barbados hebben in verband met de onafhankelijkheids-
herdenking van respectievelijke landen vorige week een gezamenlijke kranslegging gedaan in ‘El Parque de los Próceres Caribeños’ te Havana, Cuba. Suriname herdacht op 25 november 47 jaar onafhankelijkheid en Barbados is op 30 november 1966 onafhankelijk geworden.

Het Park van de Caribische helden brengt hulde aan persoonlijkheden die symbool staan voor de solidariteit en moed van de Caribische volkeren in hun strijd tegen het kolonialisme en voor onafhankelijkheid. Ambassadeur Wendy Paulus-Aminta (Suriname) en ambassadeur Phillip St. Hill (Barbados) stonden stil bij de vele uitdagingen en verworvenheden die hun respectieve landen hebben ervaren als jonge democratische naties.

Beide ambassadeurs hebben het belang van eenheid in de regio en het samenwerken om regionale en mondiale uitdagingen aan te gaan, benadrukt. Paulus-Aminta presenteerde bij deze gelegenheid het gedicht ‘Wan Bon’ van de Surinaamse dichter Robin Ravales. Zij heeft 47 jaar Srefidensi samen met de Surinaamse medische studenten te Cub, herdacht.

Het gezamenlijk organiseren van activiteiten onder Caricom-lidstaten komt overeen met de gedachtegang van de Caricom-staatshoofden om samenwerking tussen de lidstaten verder uit te dragen, zegt de voorlichting van het ministerie van Buitenlandse zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Suriname bekleedt op dit moment het voorzitterschap van de Caricom en Barbados zal als gastheer optreden van de 8e Caricom-Cuba Summit op 06 december in Bridgetown, Barbados.

Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January