Cristiano Ronaldo verlaat Manchester United per direct
22 Nov, 16:00
foto
Het laatste optreden van Cristiano Ronaldo voor Manchester United was in hun 3-1 nederlaag bij Aston Villa op 6 november. (Foto: PA Media)


De Portugese aanvaller Cristiano Ronaldo verlaat Manchester United met onmiddellijke ingang. De beslissing volgt op een controversieel interview waarin de 37-jarige de club bekritiseerde en zei dat hij "geen respect" had voor manager Erik ten Hag.

Beide partijen verklaarden dat het vertrek van Ronaldo "in onderling overleg" was.

"De club bedankt hem voor zijn enorme bijdrage gedurende twee perioden op Old Trafford", aldus een verklaring van Manchester United. Ze wensten "hem en zijn familie het beste voor de toekomst" en voegden eraan toe "iedereen bij Manchester United blijft gefocust op het voortzetten van de voortgang van het team onder Erik ten Hag en samenwerken om succes te behalen op het veld".

Ronaldo is met Portugal op het WK in Qatar en zal donderdag aanvoerder zijn in hun openingswedstrijd in Groep H tegen Ghana.

Hij had nog iets meer dan zeven maanden te gaan van zijn contract van £ 500.000 per week bij United en zijn vertrek laat hem vrij om te tekenen voor een andere club wanneer de transferperiode in januari opengaat.

"Naar aanleiding van gesprekken met Manchester United zijn we onderling overeengekomen om ons contract voortijdig te beëindigen", aldus een verklaring van Ronaldo. "Ik hou van Manchester United en ik hou van de fans, dat zal nooit veranderen. Het voelt echter als het juiste moment voor mij om een ​​nieuwe uitdaging te zoeken."

"Ik wens het team veel succes voor de rest van het seizoen en voor de toekomst."

In zijn TalkTV-interview vorige week zei Ronaldo dat hij zich "verraden voelde door de club" en, samen met zijn kijk op Ten Hag, voegde hij eraan toe dat hij het gevoel had dat hij uit de club werd gedwongen.

United reageerde afgelopen vrijdag met een verklaring dat ze naar aanleiding daarvan "passende stappen hadden genomen".

Meer volgt
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November