OW pakt verlaten percelen en gebouwen aan
03 Oct, 22:52
foto
OW zal verlaten percelen aanpakken. Dit, om de veiligheid en leefbaarheid in de buurten te verhogen. (Foto: CDS)


Het ministerie van Openbare Werken heeft besloten de veiligheid en leefbaarheid in buurten te verhogen en de infrastructuur netter in te richten. Er is een pilotproject gestart om verlaten percelen en gebouwen aan te pakken. Onlangs is op de Facebookpagina van OW een lijst geplaatst met 10 verlaten gronden en gebouwen, waarvan de eigenaren, zowel nationaal als internationaal, worden opgeroepen hun gronden te onderhouden en hun verlaten gebouwen veiliger te maken.

Dit beleid werd in 2021 reeds door het ministerie aangekondigd. OW is bezig met de uitvoering daarvan. De eigenaren krijgen 3 maanden de tijd om hun verlaten perceel of gebouw aan te pakken. Als dit niet gebeurt, wordt de procedure ingezet om het terrein met alles erop in te trekken, dan komt het terug in het bezit van de staat. Dit is de eerste stap van de aanpak.

Verder worden alle burgers, ressortraadsleden en districtsraadsleden opgeroepen om een handje mee te helpen in het rapporteren van verlaten gronden en gebouwen, meldt de Communicatiedienst Suriname. Zij kunnen dit appen naar OW op het nummer 8817718 of mailen naar e.mohangoo@hotmail.com. Het adres en geschatte huisnummer/perceelnummer kan daarin vermeld worden en eventueel een googlekaart, zodat OW kan optreden.

Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January