Caricom-voorzitter Santokhi ingenomen met samenwerking VS
15 Sep, 17:49
foto
President Chan Santokhi, voorzitter van de Caricom, samen met Caribische leiders in gesprek met VS vicepresident Kamala Harris. (Foto's: Kabinet van de President)


President Chan Santokhi, voorzitter van de Caricom, noemt het gesprek met de vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika, Kamala Harris, het begin van een goede samenwerking. Hij heeft binnen het Action Committee of Caribbean Leaders het onderhoud gevoerd in Washington DC vandaag.

De aanwezige Caribische leiders zijn de vertegenwoordigers van de comités die zich buigen over de drie gebieden, energiezekerheid, financiële ondersteuning en voedselzekerheid. President Irfaan Ali is mede-voorzitter van het comité over voedselveiligheid, premier Mia Mottley van Barbados is medevoorzitter van het comité voor financiële ondersteuning en Keith Rowley van Trinidad & Tobago maakt deel uit van het comité over energieveiligheid.

President Chan Santokhi en de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris begroeten elkaar.

De president benadrukte dat dit slechts het begin is van een goede samenwerking met de VS. Op de agenda stond het komen tot een samenwerking met de VS op de drie bovengenoemde gebieden. “Voedselzekerheid, energiezekerheid en toegang tot financiering zijn intrinsiek verbonden met het multidimensionale karakter van veiligheid. Ontwikkeling en veiligheid, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De rol van de VS, als onze partner en bondgenoot, bij het aanpakken van bedreigingen voor de veiligheid, in de breedste zin van het woord, mag niet worden onderschat”.

President Santokhi onderstreepte het belang van voortdurende dialoog met de Amerikaanse regering, met als doel om adequate follow-up mechanismen in te voeren en bestaande te evalueren om zodoende na te gaan hoe verder. “Het Caribisch gebied is toegewijd aan de eenheid die nodig is om te komen tot een sterkere regio”.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November