Powisie in vrijheid gesteld
11 Aug, 20:24
foto


De rechter heeft Rinaldo M. alias Powisie vandaag in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Maureen Nibte bevestigt de vrijlating.

Ook Janice D, vriendin van Powisie, is eveneens op vrije voeten. De vrouw was eerst aangehouden en daarna Powisie voor de diefstal van SRD 380.000, een jachtgeweer en patronen. De benadeelde heeft volgens Nibte een brief voor de rechter gebracht en wenste de aangifte tegen Janica D. in te trekken. De intrekking van een zaak op de zitting is niet mogelijk, wat hem ook is voorgehouden. De benadeelde heeft verteld dat hij acht maanden met Janice D. heeft samengewoond. Hij had haar graag thuis gezien.

Janice D. zei dat zij op instigatie van de aangever de naam van Powisie heeft genoemd, terwijl niks uit de woning is gestolen. Zij kreeg in het cellenhuis bezoek van de benadeelde. Nibte heeft Janice D. als getuige gehoord in de zaak van Powisie. Omdat niks is gestolen, is een fictieve aangifte gedaan. Janice D. kon geen antwoord geven met wie zij een relatie heeft. Nibte heeft daarna gevraagd voor de vrijlating van Powisie.

De rechter heeft op basis van de verwikkelingen op de zitting, Powisie en Janice D. vrijgelaten.
Advertenties