Groep Atompai neemt onder protest deel aan alv SVB
28 May, 00:56
foto
De verdaagde algemene ledenvergadering van de SVB wordt vanavond gehouden.


De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) houdt vanavond de verdaagde algemene ledenvergadering (alv), die op 28 april abrupt werd beëindigd. Een deel van de leden, dat de meerderheid had op de vergadering, heeft het bestuur onder leiding van John Krishnadath afgezet. Krishnadath stelt zich op het standpunt dat er onstatutair is gehandeld. Hij is niet van plan een stap terug te doen. De groep onder leiding van Poetini Atompai, die zich Commissie Herstructurering SVB noemt, zegt onder protest deel te zullen nemen aan de alv.

De vergadering was aanvankelijk uitgeschreven voor 18.00 uur. Hiertegen is er fel geprotesteerd, omdat vanmiddag om 16.00 uur de finale van de Champions League wordt gehouden. Liverpool en Real Madrid staan tegenover elkaar. De SVB laat weten dat "om logistieke redenen" de alv nu om 19.00 uur plaatsvindt.

De Commissie Herstructurering SVB zegt in een persbericht dat binnen de SVB er nu een patstelling is ontstaan. Het bestuur Krishnadath erkent de uitspraak van de alv, het hoogste orgaan, niet. Op sommering van de door de alv ingestelde commissie tot overdragen van de verschillende bestuurlijke bevoegdheden, heeft het bestuur Krishnadath nooit gereageerd. Daarentegen wordt de verdaagde alv vandaag gehouden.

"Wij de leden van de SVB in de meerderheid, hebben besloten de vergadering onder protest bij te wonen. Simpel, omdat wij voetballiefhebbers het Surinaams voetbal een warm hart toedragen. De mening van deze meerderheid is niet veranderd. Deze meerderheid heeft geen vertrouwen meer in het bestuur Krishnadath. Wij willen in het belang van ons voetbal de gang naar de rechter zoveel als mogelijk uitstellen en de weg van dialoog openhouden om te komen tot nieuwe bestuursverkiezingen en een soepele overdracht van de bestuurlijke verantwoordelijkheden", stelt Atompai.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July