Cassavefabriek Para niet meer bruikbaar
19 May 2022, 04:47
foto
Minister Parmanand Sewdien van LVV


Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee meegedeeld dat de cassavefabriek in Para, die opgezet was tijdens de vorige regering, onbruikbaar is. De machines zijn gesloopt en er is een paar keer ingebroken in het gebouw. Er is totaal geen rekening gehouden met voedselveiligheid bij gebruik van materiaal.

De fabriek was ook niet ondergebracht bij LVV, terwijl het om de agrarische sector gaat. Dit project was bij Defensie, maar is intussen overgedragen aan LVV. Er is een inventarisatie gemaakt. Het gebouw verkeert in een deplorabele situatie. De bewindsman had zich eerder ter plekke georiënteerd. Wat hij toen daar had aangetroffen, noemde hij 'triest'. 

De cassavefabriek werd in 2012 in gebruik genomen. China heeft US$ 1 miljoen aan Suriname geschonken. De Surinaamse overheid heeft ook vele miljoenen in geïnvesteerd. De fabriek heeft slechts kort gedraaid. Heel wat machines, apparatuur en koperwerk zijn weggedragen.

De tweede ronde van de begrotingsbehandeling wordt vandaag hervat. De regering gaat verder in op vragen. Het ligt in de bedoeling om de begroting vandaag af te ronden.
Advertenties