Paraguay: Anti-maffia-aanklager vermoord op huwelijksreis
11 May, 16:24
foto
De vrouw van aanklager Marcelo Pecci had op Instagram aangekondigd dat ze zwanger was.


Een Paraguayaanse aanklager die in zijn thuisland vocht tegen de georganiseerde misdaad en veel aanzien had, is doodgeschoten tijdens zijn huwelijksreis in Colombia. Marcelo Pecci was op een strand op het idyllische toeristeneiland Baru toen hij werd vermoord door twee gewapende mannen.

Uren voor de schietpartij had de vrouw van Pecci op Instagram aangekondigd dat ze zwanger was.

De Paraguayaanse president Mario Abdo Benitez beschreef de schietpartij als een "laffe moord".

De vrouw van Pecci, journaliste Claudia Aguilera, zei dat ze door twee mannen op een privéstrand werden benaderd voordat haar man werd neergeschoten. Ze zei dat hij geen bedreigingen had ontvangen.

"Twee mannen vielen Marcelo aan. Ze kwamen in een kleine boot of op een jetski, de waarheid is dat ik het niet goed heb gezien", vertelde Aguilera aan de krant El Tiempo. Een van de aanvallers stapte uit en "zonder een woord schoot hij Marcelo twee keer neer, een kogel raakte hem in het gezicht en een andere in de rug", zei ze.

Het Decameron Hotel, waar het stel verbleef, zei in een verklaring dat "moordenaars op het strand arriveerden... en een van onze gasten aanvielen en vermoordden".

De Paraguayaanse aanklager Augusto Salas, een collega van Pecci, zei dat de aanval "typisch leek voor de drugsmaffia, dus dat is wat ik zal denken totdat het tegendeel is bewezen", aldus persbureau AFP.

Het hoofd van de Colombiaanse politie en rechercheurs uit Paraguay zijn naar de plaats van de moord afgereisd. Ambtenaren van de Verenigde Staten zullen ook helpen bij het onderzoek, zei generaal Jorge Luis Vargas, de hoofdcommissaris van de Colombiaanse politie.

Pecci was gespecialiseerd in georganiseerde misdaad, drugshandel, witwassen en terrorismefinanciering. In 2020 werkte hij aan een zaak tegen de voormalige Braziliaanse voetballer Ronaldinho, die werd gearresteerd toen hij probeerde Paraguay binnen te komen met een vals Paraguayaans paspoort.

"De laffe moord op de aanklager Marcelo Pecci in Colombia bedroefd de hele Paraguayaanse natie", schreef de Paraguayaanse president Mario Abdo Benitez op Twitter. "We veroordelen in de meest energieke bewoordingen deze tragische gebeurtenis en verdubbelen onze inzet in de strijd tegen de georganiseerde misdaad."
Advertenties

Saturday 01 April
Friday 31 March
Thursday 30 March