Breaking: Koop 'Blauwmeer' US$ 20 miljoen, teruggedraaid
06 May, 07:13
foto


Een omstreden terrein van ruim 550 ha (Blauwmeer) dat in augustus 2019 was gekocht door Centrale Bank van Suriname (CBvS) is teruggedraaid. De CBvS heeft hiermee de US$ 20 miljoen teruggekregen en kan nu het jaarverslag van 2019 afronden. Het gaat om een project van de joint venture DSB/Assuria Vastgoed (Panaso). Assuria heeft 51% en De Surinaamse Bank (DSB) 49%.

Sinds de koop van het terrein door de toenmalige governor Robert van Trikt van Assuria/DSB is er een discussie gaande over deze transactie. Het bedrag is aangewend voor DSB voor lastenverlaging. DSB had de US$ 20 miljoen belegd in de vorm van termijndeposito (kasreserve) bij de CBvS. Er is door de CBvS ruim US$ 4.3 miljoen aan de termijndeposito aflossingen en rente betaald over het bedrag.

De notaris van de CBvS stelde vast dat de koopovereenkomst nietig is en de titel van Panaso op het onroerend goed gebrekkig is. Starnieuws verneemt dat CBvS en Panaso de kwestie in der minne hebben geschikt. Besloten is de overeenkomst te beëindigen. CBvS doet afstand van het terrein, terwijl DSB haar rechten en aanspraken op de termijndeposito prijsgeeft. Ook de rente en aflossingen op de termijndeposito komen te vervallen.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July