Overeenkomst Suriname met HPSG van de baan
10 Feb 2022, 20:39
foto


Suriname heeft de nietigheid van de overeenkomst met het Deense bedrijf Hybrid Power System Group (HPSG) ingeroepen. De verdere afwikkeling zal door de advocaat van Suriname ter hand worden genomen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

In maart 2021 is tussen Suriname en HPSG een overeenkomst getekend waarbij het bedrijf zich verplichtte om een waterstofcentrale te financieren en te bouwen. Na realisatie hiervan zou Suriname van deze centrale 100 MW energie afnemen.

Het is gebleken dat door HPSG een onjuiste voorstelling van zaken was gegeven. Daarnaast is het Deense bedrijf elementaire verplichtingen uit de overeenkomst niet nagekomen en kan deze ook niet nakomen. Op grond hiervan heeft Suriname de nietigheid van de overeenkomst ingeroepen.

Sinds de overeenkomst is een storm van kritiek losgebarsten. Diverse oppositionele partijen en maatschappelijke groepen hebben keer op keer gewezen dat de overeenkomst zeer nadelig is voor Suriname. Uiteindelijk is de regering ertoe overgegaan om zich te ontdoen van de overeenkomst.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May