Achaibersing verbaasd over terugtrekking Fitch
26 Jan, 06:43
foto


Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat aan kredietbeoordelaar Fitch niet is meegedeeld dat Suriname niet langer wil deelnemen aan het ratingsproces. Dat heeft Fitch Ratings dinsdag bekendgemaakt.

De bewindsman die verrast is door de mededeling van de kredietbeoordelaar, zegt dat hij zal moeten natrekken wat er aan de hand is. Fitch trekt zijn beoordelingen van Suriname in, omdat Suriname negatief zou hebben beslist. Het ratingsbureau zal dus niet langer over voldoende informatie beschikken om de beoordelingen te handhaven. Fitch bevestigt de beoordeling RD (Restricted Default) voor de lange termijn voor Suriname en zal niet langer beoordelingen voor het land verstrekken.

Voorafgaand aan de terugtrekking, bevestigt Fitch in een verklaring de lange termijn krediet voor vreemde valuta op 'RD'. De beoordeling reflecteert het feit dat Suriname zijn US$-leningen van 2023 en 2026 niet afhandelt, wat Fitch beschouwt als wanbetaling. De RD beoordeling blijft stationair sinds 1 april 2021.

Tijdens de vorige regeerperiode werd de samenwerking met Fitch opgezegd na een negatieve beoordeling. De kredietbeoordelaar bracht een rating uit zonder naar Suriname te komen en de cijfers te bespreken. Dit viel niet in goede aarde bij de toenmalige minister Gillmore Hoefdraad.


Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May