Advocaten geven drie getuigen op in moordzaak
12 Jan, 06:41
foto


Advocaten Raoul Lobo en Therese Roos willen drie getuigen horen die de onschuld van Sevano T. kunnen aantonen. Sevano T., Farick K., Zjang E. en Gavin T. worden verdacht van de moord op Randjiet Kisoensingh op 25 november 2020.  

Lobo zegt desgevraagd dat het om getuigen gaat die direct of indirect kunnen verklaren over het strafbare feit waarmee de onschuld van Sevano T. zal blijken. Roos heeft gevraagd om camerabeelden te bekijken. Volgens haar zal uit de beelden duidelijk blijken dat Sevano T. geen mes aan Zjang E. heeft afgestaan.

Op 25 november vorig jaar was een ondernemer samen met Kisoensingh. Zij parkeerden hun auto in de omgeving van het pompstation On the Run en liepen naar het Onafhankelijkheidsplein. Zij keerden nadien terug waarbij Kisoensingh plaatsnam in de auto. De ondernemer stond nog buiten. Een van de rovers met een mes ging op de ondernemer af en maakte hem onder bedreiging een iPhone 5 en SRD 500 afhandig. De andere crimineel, die gewapend was met een mes, begaf zich naar Kisoensingh. Hij heeft Kisoensingh met een mes gestoken en uit het voertuig getrokken.

Volgens de ondernemer maakte het latere slachtoffer na de opgelopen letsels nog mondbewegingen maar sprak niet meer. Na de beroving renden beide rovers weg.

Twee van de verdachten, Zjang E. en Gavin T., verklaren afzonderlijk dat het plan van de beroving van Sevano T. afkomstig was. Zjang E. ging samen met Gavin T. uit huis. Zij ontmoetten Sevano T. en gingen naar de binnenstad. Zij dronken bier toen Sevano T. de twee mannen aanwees. Zjang E. kreeg een mes van Sevano T. Zjang E. en Gavin T. vielen Kisoensingh en zijn vriend aan. Zjang E. bracht Kisoensingh de dodelijke messteek toe. Gavin T. heeft de vriend van Kisoensingh beroofd van het geld en de mobiele telefoon.

Zjang E., Gavin T. en Sevano T. zijn nog aangehouden. Farick K. is voorlopig op vrije voeten. De raadslieden in deze zaak zijn: Roos, Lobo, Harold Belfor, Derrick Veira en Shefani Amirkhan.
Advertenties

Saturday 13 August
Friday 12 August
Thursday 11 August