Geen total lockdown donderdag; veiligheidszone ingesteld
22 Nov, 12:16
foto
De veiligheidszone is aangegeven op deze kaart. Alle zaken in dit gebied zijn gesloten. De veiligheidszone wordt geactiveerd op 24 november om 18 uur en duurt tot 25 november 14 uur.


Donderdag 25 november zal er geen total lockdown zijn. Er wordt een veiligheidszone ingesteld rond in de binnenstad. Behalve de genodigden en speciaal geregistreerde mensen mag niemand anders de parade en het defilé van 46 jaar Srefidensi, van dichtbij meemaken. In die zone mag men zich ook niet zonder toestemming bevinden. Alle zaken die in het afgesloten gebied vallen, moeten gesloten blijven. De veiligheidszone wordt geactiveerd op 24 november om 18 uur en duurt tot 25 november 14 uur. 

Op een persconferentie vandaag is uitgelegd wat de situatie zal zijn op Srefidensidag. Het komt erop neer dat het grotere publiek geen toegang zal krijgen tot de parade en het defilé. Het evenement zal live te volgen zijn via ATV, STVS en CDS. Na 14 uur wanneer de veiligheidszone wordt opengesteld, is de toegang vrij. Maar de organisatie heeft liever dat de mensen niet massaal naar het stadscentrum trekken. 

Voor de mensen die zoals gewoonlijk wat willen verkopen en hun kraam in de veiligheidszone zou vallen, gelden er strenge regels. Er moet een vergunning aangevraagd worden. Er mag geen drank in glazen  flessen worden verkocht en en de mensen mogen ook niet ter plekke koken. 
Advertenties