OM blijft bij strafeis 35 jaar voor 20-jarige verdachte
20 Oct, 07:41
foto


Openbare aanklager Shanta Mahadew heeft de rechter deze week in haar repliek gevraagd om Amar J. (20) te veroordelen tot 35 jaar celstraf. Hij wordt verdacht van de moord op zijn moeder Saroenadebie Girdharie en Dion Beeldstroo.

Mahadew zegt dat uit de bekennende verklaring van Amar J. afgelegd bij de politie, blijkt zeer duidelijk dat hij Beeldstroo had benaderd om zijn vader te beroven en te vermoorden. Daarbij had hij Beeldstroo SRD 6000 betaald om die beroving en die moord uit te voeren. Naar aanleiding hiervan benaderde Beeldstroo, de medeverdachte R.N., om hem te helpen om de strafbare feiten te plegen. R.N. stemde toe. Op een gegeven moment ging Beeldstroo samen met R.N. naar de woning van de vader van Amar J. om de strafbare feiten uit te voeren.

Beeldstroo drong samen met R.N. de woning binnen. Daarbij was Beeldstroo gewapend met een vuistvuurwapen. Zowel Beeldstroo als R.N vroeg naar geld en had daarbij (fysiek)geweld aangewend tegen de vader van Amar J. Het lukte Beeldstroo en R.N. niet om de beroving en de moord op de vader van verdachte te voltooien, omdat de zus en moeder van de verdachte luidkeels om hulp riepen.

Volgens verklaring van Amar J. werd hij vaker door zijn vader uitgescholden en beschuldigd van diefstal van geld. Zijn vader had ook de politie voor hem ingeschakeld. Dit alles was voor hem de aanleiding geweest om zijn vader te laten beroven en vermoorden, maar zijn plan was mislukt. Amar J. zou daarna ook Beeldstroo hebben vermoord.

Mahadew zegt dat Amar J. verder heeft verklaard hoe hij zijn moeder heeft vermoord. Hij had namelijk op een onbewaakt moment een hoeveel rattengif en salitus spritus gezet in een fles met Desperado drank, welke fles met drank het slachtoffer bij het keukenraam had achtergelaten. Daarna had slachtoffer uit die fles gedronken, waarna zij onwel werd en uiteindelijk in het ziekenhuis overleed. “Deze bekennende verklaringen van de verdachte is consistent en gedetailleerd”, zegt Mahadew. Op 15 november zal raadsvrouw Therese Roos dupliceren.
Advertenties