Nederland schenkt beschermingsmiddelen aan Suriname
12 Sep, 12:25
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en zijn Nederlandse collega, Hugo de Jonge, tekenen een schenkingsovereenkomst. President Chan Santokhi en premier Mark Rutte kijken toe. (Foto: Kabinet van de President)


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft een schenkingsovereenkomst getekend met zijn Nederlandse collega Hugo de Jonge. Een jaar lang is Suriname verzekerd van beschermingsmiddelen tegen Covid-19. In het pakket zitten handschoenen, schorten en sneltesten. Er zijn aanvragen gedaan van andere merken vaccins en de geluiden zijn volgens Ramadhin positief.

De bewindsman laat via de Communicatiedienst Suriname optekenen dat  er genoeg deskundigheid in Nederland is over communicatie. "Het zijn mensen die ervaring hebben. We moeten niet vergeten dat Nederland 80% gevaccineerden heeft. Met hun ondersteuning kunnen wij de technieken ook in Suriname toepassen met de hoop dat meer mensen zich gaan vaccineren”, zegt Ramadhin. In Nederland loopt men bijna zonder een mond- en neusbedekking. “Ik voel mij beschermd in een omgeving waar het gros van de mensen beschermd is tegen het virus. Als dat ook zo zou zijn in Suriname, dan hoefden wij ook geen mond- en neuskap op te hebben, want vaccineren werkt beschermend”, meent de bewindsman.

De Surinaamse delegatie heeft ook een bezoek gebracht aan het Amsterdams Universitair Medisch Centrum. Er zal gekeken worden naar samenwerking waarbij Suriname het beste voordeel aan kan hebben. “Deze internationale samenwerking is belangrijk voor kennis en capaciteitsversterking in de zin van het uitbreiden van je netwerken, zodat je meer toegang kan hebben tot gebieden en plekken in de wereld waar hoogstaande medische zorg wordt verleend. Middels kennis uitwisselingsprogramma’s kunnen wij voordeel hebben aan het behandelen van zeldzame en moeilijke ziektes. Middels het samenwerken met internationale gerenommeerde gezondheidscentra kunnen wij die behandeling dichter bij huis brengen. Wij kijken uit naar die ontwikkeling waarbij die instituten veel meer betrokken zijn. We gaan het traject in van een hernieuwde relatie en ik ben heel content daarmee", stelt minister Ramadhin.


Advertenties

Sunday 19 September
Saturday 18 September
Friday 17 September