VS geeft Suriname meer dan 140.000 doses Pfizer-vaccin
22 Aug 2021, 06:46
foto


De Amerikaanse regering heeft meer dan 140.000 doses van het Pfizer-vaccin aan Suriname gedoneerd. De lading is vrijdag aangekomen in Suriname.

De levering van deze Pfizer-vaccins is het resultaat van zeer weloverwogen werk waarbij honderden mensen betrokken waren en de aandacht van president Joe Biden, zijn staf van het Witte Huis, de Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC), de Amerikaanse ambassade in Suriname, Caricom, de Caribbean Public Health Agency (CARPHA), de Pan American Health Organization (PAHO) en de regering van de Republiek Suriname op het hoogste niveau. President Santokhi heeft de VS om vaccinhulp gevraagd tijdens een bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken in september 2020. Ministers van het kabinet  hebben voortdurend gepleit voor vaccins en andere vormen van hulp van de VS en andere landen sinds de pandemie in Suriname begon.

Suriname heeft via Covax tienduizenden Astra Zeneca doses vaccins ontvangen. Van Nederland komt er ook een grote hoeveelheid van hetzelfde merk vaccin verdeeld over verschillende tranches. China heeft Suriname ook 100.000 doses van Sinopharm geschonken. Vanuit Nederland  zijn ook 10.000 doses van Moderna ontvangen die aan specifieke doelgroepen wordt toegediend.

Sinds Covid-19 vorig jaar in maart voor het eerst in Suriname werd geregistreerd zijn er 27.210 mensen besmet en zijn er 696 doden gevallen als gevolg van de infectie. Sinds de vaccinatie tegen Covid-19 in februari dit jaar van start ging, zijn er 97.443 mensen volledig gevaccineerd (16,76%) terwijl bijna 200.000 hun eerste doses hebben gehad.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November