Korps Suriname Verkeervrijwilligers vandaag tien jaar
18 Aug 2021, 21:37
foto


Wat in 2011 begon, is met de nodige hobbels geworden tot een organisatie waar er enthousiaste leden, allen vrijwilligers, niet opgeven om tot verantwoord en veilig verkeer te komen in Suriname. Samenwerkingen met diverse andere groepen, organisaties, NGO’s en ministeries blijft het middel om kleine stappen in de goede richting te kunnen maken.

Het Korps Suriname Verkeervrijwilligers (KSV) wordt betrokken bij verschillende ministeries, helpt met beleid waar nodig en is door de jaren heen vaak genoeg in de media getreden. Educatie wordt nog steeds gegeven aan jong tot oud, er zijn snelheidscampagnes in verschillende buurten, teambuildingsessies, webinars, verkeersinfomercials, enz.

In deze verkeersveiligheidsmaand die van 15 augustus tot 15 september loopt, is het KSV niet weg te denken en gaat weer aan de slag. Samen met verkeersrelevante actoren wordt de gemeenschap geïnformeerd, dat verkeer iets is dat niet weg te denken is in ons leven. Maar dan moet eenieder zich er wel van bewust zijn dat ons leven gekoesterd moet worden in het verkeer. Het verkeer te land bestaat echt niet alleen uit het gemotoriseerd verkeer, maar ook uit fietsers en voetgangers.

Het thema voor deze verkeersveiligheidsmaand is: Gezondheid en veiligheid eisen voorrang. Laten wij dan ook bewust werken aan deze gezondheid en veiligheid met een juist gedrag, attitude en respect voor onze medeweggebruikers.

Tanya Frijmersum
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May