Bouterse en echtgenote gevaccineerd met Sinopharm
17 Jul 2021, 11:13
foto
Ex-president tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse en zijn echtgenote Ingrid Waldring-Bouterse laten zich vaccineren met Sinopharm. (Foto's: René Gompers)


Oud-president en voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, heeft zich met Sinopharm tegen het coronavirus gevaccineerd. "Op advies van mijn medisch team heb ik gekozen voor Sinopharm," deelt hij mee. Echtgenote Ingrid houdt haar schouder vast. "Niets aan de hand hoor. Het heeft maar even geprikt." Vandaag wordt er gevaccineerd in Ocer, het hoofdkwartier van de NDP. Men mag kiezen tussen Sinopharm en AstraZeneca.

Al heel vroeg was er een rij gevormd bij Ocer. "Waarmee wilt u gevaccineerd worden, Sinopharm of AstraZeneca?" wordt de mensen gevraagd wanneer ze binnen zijn. Aan het begin kiezen de meesten "voor die Chinese" maar al gauw is de rij voor 'Astra' net zo lang als van 'Sino'. Ondertussen is het wat rustiger geworden op de locatie.


Al vanaf woensdag is er keus, deelt arts Natanael Filemon van het vaccinatieteam mee: "We hebben woensdag bij POC proefgedraaid met Astra erbij," licht hij toe. "We prikten in eerste instantie deze week alleen met Sinopharm. Maar we konden niet constant de mensen blijven wegsturen die liever Astra hebben. De proef is goed gegaan. Donderdag zijn we officieel gestart met de keus. Vandaag passen we dat hier ook toe."Bouterse benadrukt dat vaccineren belangrijk is. Er is veel media aandacht voor de oud-president. Hij wordt onderweg naar zijn plek in de isolatieruimte door de aanwezigen gegroet. Sommigen verlaten hun plek om 'Desi' van dichtbij te zien. Echtgenote Ingrid wrijft kort weer haar schouder. "Waarom we Sinopharm hebben genomen, is omdat het op de traditionele manier is gemaakt. Het geeft meer vertrouwen," geeft ze aan.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November