100.000e Covid-vaccin ingespoten zaterdag
05 Jun 2021, 22:27
foto
Duizenden mensen hebben zich zaterdag gevaccineerd tegen Covid-19. Bij Roeli's Event Venue was het een drukte van belang. (Foto's: René Gompers)


Vandaag is de 100.000e Covid-prik gegeven. Het is aardig druk geweest op verschillende plekken waar personen  zich tijdens de total lockdown in het weekend kunnen vaccineren. De drukste plek is bij het Roeli’s Event Venue in Wanica geweest. Daar zijn 2.003 personen vanaf 18 jaar gevaccineerd. Een groot deel had zich al om 3 uur in de ochtend aangemeld. Zondag wordt de campagne voortgezet.

Zaterdagochtend stond de teller op laatjevaccineren.sr nog op '96.708 gevaccineerd' (75.013 eerste dosis en 21.155 volledig gevaccineerd). Zaterdag zijn meer dan 5.000 personen van 18 jaar en ouder, het Covid-prikje gaan halen. Bij PCS (voor 30 jaar en ouder) 1.285 personen, RGD Meerzorg 1.172, AZP 1.301 en in Magenta op het Roeli’s complex 2.003. Het vaccineren is om 8 uur begonnen en zou tot 4 uur ’s middags duren. Maar door de enorme drukte heeft de organisatie moeten ingrijpen.

Mensen staan in de rij om geprikt te worden.

“We hebben de deuren om 2 uur ’s middags moeten dichtdoen,” deelt arts Natanaël Filemon van het Covid-team mee aan Starnieuws. “Anders zouden we hier nog langer zijn en het is al bijna 5 uur. We hadden wel drukte verwacht maar niet dat mensen er al om 3 uur in de ochtend zouden zijn. Mensen hebben in de zon en regen gestaan in de ellenlange rij.” De rij was om 7 uur ‘s morgens al ruim een half kilometer lang. Het liep vanaf de poorten van het complex, de weg naar het complex, over een brug de volgende straat in tot een Rock Oil pompstation. De organisatie verwacht dat de drukte zich zondag zal herhalen.

Mensen die al gevaccineerd en geobserveerd zijn, verlaten bij bosjes het complex. In de verschillende ruimtes zitten er nog honderden mensen te wachten. Er is nog een behoorlijke rij naar de kamers waar aan de lopende band mensen worden ingespoten. Een aantal mensen maakt “zodra het even kan” een wandeling door het complex. Op verschillende plekken worden er selfies gemaakt. Een houten brug is zeer in trek.


“Dit is de grootste plek om te vaccineren dit weekend,” haalt Filemon aan. “We zijn de eigenaar Ramon Jawalapersad erg dankbaar. We mogen gratis gebruik maken van het complex. Hij heeft ook personeel ingezet. Hij had ons gecontact en we zijn de volgende dag direct komen kijken. We mogen de plek blijven gebruiken. Afhankelijk van de behoefte zullen we dat ook doen.”
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November