Patiënten in SVZ positief getest op Covid-19
19 Apr 2021, 00:00
foto


De derde besmettingsgolf van Covid-19 in Suriname, heeft ook zijn weerspiegeling op ziekenhuizen. In het St.Vincentius Ziekenhuis (SVZ) zijn de afgelopen dagen enkele patiënten op een afdeling positief getest op Covid-19. Dit wordt tegenover Starnieuws bevestigd door algemeen directeur Manodj Hindori.

"We hebben de Covid-19 protocollen in place voor dergelijke situaties. Conform ons Covid-19 protocol hebben wij gelijk alle patiënten van die afdeling alsook het personeel met klachten laten testen," legt Hindori uit. De positieve patiënten zijn naar ziekenhuizen overgebracht, die patiënten met Covid-19 opvangen.

Uit voorzorg is het personeel dat in contact is geweest met de patiënten die positief bevonden zijn in quarantaine  geplaatst. Volgens het protocol worden ook alle contactpersonen in kaart gebracht, deelt de ziekenhuisdirecteur mee.

Deze besmettingen zijn volgens Hindori een weerspiegeling van wat er momenteel in de gemeenschap gebeurt. "Er is nu sprake van een landelijk zorgelijke situatie vanwege de outbreak van de derde Covid-19 golf. Het ligt voor de hand dat meer patiënten zullen binnenkomen in zorginstellingen met klachten die gerelateerd blijken te zijn aan Covid-19. We moeten als ziekenhuizen extra alert zijn op voorkomende suspecte Covid-19 gevallen. Hopelijk zijn de genomen maatregelen doeltreffend en kunnen we deze derde golf weer snel onder controle krijgen," merkt Hindori op.


Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November