Vonnis voor stelen oud ijzer Suralco
08 Apr, 08:27
foto


Lesley M. is woensdag voor het plegen van gekwalificeerde diefstal en overtreding van de Vuurwapenwet veroordeeld tot tien maanden celstraf waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar. Rechter Maureen Dayala heeft de strafeis van het Openbaar Ministerie overgenomen waardoor de man op vrije voeten is gekomen.

Lesley M. heeft ijzeren platen gestolen van Suralco in Para. Op 23 april 2020 kreeg de politie informatie dat Lesley M. al geruime tijd bezig was ijzeren platen van de beschoeiing van de rechteroever van de Surinamerivier (Suralco dock) te snijden met een branderset en deze aan te bieden voor verkoop. Op 5 november 2020 werd hij op heterdaad betrapt door een voorbijrijdende politieman die zag dat de verdachte een hoeveelheid oud ijzer uit zijn voertuig uitlaadde.

Hij zou het ijzer verkopen aan een ander. Bij een onderzoek in zijn woning zijn zes patronen aangetroffen waarvan hij de herkomst niet kon verklaren. Advocaat Therese Roos vroeg aandacht voor de omstandigheden van de man die twee kinderen te verzorgen heeft. Lesley M. heeft verder spijt betuigd. Daarom vroeg zijn advocaat een kans voor de man die eerder in aanraking is gekomen met de politie.

Volgens Lesley M. had hij toestemming gekregen in 2012 om de ijzeren platen mee te nemen. Hem werd voorgehouden dat de toestemming verouderd is, maar toch bleef de man doorgaan met het wegnemen van de ijzeren platen welke niet aan hem toebehoorden.
Advertenties