SLM bereikt akkoord met Boeing teruggave toestel
04 Mar, 15:01
foto


De komende twee tot drie maanden zal de SLM de Midden-Atlantische route onderhouden door Air Belgium of eventueel een andere partner. De B777-200ER Bird of the Green Paradise wordt voortijdig teruggegeven aan Boeing. Hierover is er consensus bereikt met Boeing.

Het toestel stond enige tijd aan de grond op Schiphol vanwege een technisch onderhoud. Het technische onderhoud heeft uitgewezen dat er in het ergste geval rekening moet worden gehouden met een grote kostenpost voor reparatie en zelfs eventueel het moeten vervangen van één van de motoren. Dit heeft ertoe geleid dat Surinam Airways het besluit nam het traject tot vroegtijdige teruggave van het vliegtuig in te zetten.

Intussen vertrok de B777-200ER gisteren vanuit Amsterdam naar Victorville Airport, Southern California/US; een 'redelivery location' afgestemd tussen Boeing en Surinam Airways. De verantwoordelijkheid van de B777-200ER ligt voorlopig nog in handen van Surinam Airways totdat het vliegtuig contractueel en officieel is overgedragen. De gesprekken met Boeing hieromtrent zijn nog gaande, meldt de SLM.
Advertenties