Brunswijk misnoegd over wijze oprichting Surfin
12 Feb 2021, 06:52
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk. (Foto: René Gompers)


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft zijn misnoegen geuit tegenover president Chan Santokhi dat hij niet op de hoogte was van de oprichting van New Surfin NV, namens de Staat. Deze kwestie is besproken binnen de regering, maar ook voor de gemeenschap moet het duidelijk zijn dat de vp niks wist. Zaken zijn nu aan het repareren.

De vp vindt de gang van zaken niet correct. Bij de oprichting van een Staatsonderneming zijn er regels die in acht genomen moeten worden. In de Raad van Ministers moet het besluit genomen worden, waarna een missive uitrolt. Op basis hiervan geeft de president een machtiging om een NV op te richten. Nu wordt nagegaan welke stappen er gezet worden om zaken te corrigeren. De juristen zijn ermee bezig.

Nadat de oprichting van New Surfin NV via de media bekend werd, is opheldering gevraagd aan de president. Hij heeft volgens Brunswijk uitgelegd dat er geen ruis moest komen omdat er onderhandeld werd met Lazard. De NV moet kapitaal aantrekken. De vp vindt dat op zich het idee niet slecht is, maar er had hierover gecommuniceerd moeten worden. "Wij als regering moeten op één lijn staan," benadrukt hij.

René Gompers
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April