SLM en KLM ook getroffen door reisverbod Nederland
22 Jan, 02:48
foto


Voor de SLM en KLM is het nog niet duidelijk welke vluchten wel uitgevoerd kunnen worden tussen Paramaribo-Amsterdam. Per zaterdag geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit Midden- en Zuid-Amerika. Dit besluit is door Nederland genomen om het coronavirus beheersbaar te maken. Mensen die een ticket geboekt hadden naar Nederland zijn in onzekerheid.

Het vliegverbod geldt voor Suriname, Frans-Guyana, Guyana, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Kaapverdië, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela. Voorlopig worden de vluchten voor een maand stopgezet. Wie nog toegelaten wordt tot Nederland, moet bovendien ook tien dagen in quarantaine.

De KLM meldt dat door het aangescherpte reisbeleid van de Nederlandse overheid de dienstregeling zal worden aangepast. Als gevolg hiervan worden de KLM passagiersvluchten van en naar Suriname per zaterdag opgeschort. Mensen die een ticket hebben geboekt, moeten contact opnemen met de reisbureaus.

De SLM zegt dat intern en met externe actoren het bedrijf nagaat op welke manier het de vluchtuitvoering naar en van Nederland op basis van deze aangescherpte regels zal verrichten. Zodra dit duidelijk is, zal het worden gecommuniceerd met de passagiers.
Advertenties