Ramadhin: Verspreiding coronavirus ook via werkvloer
20 Jan, 02:53
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft bedrijven dinsdag een aanmaning gestuurd. Uit onderzoeken van het Bureau Openbare Gezondheidszorg en het Outbreak Management Team blijkt dat er besmettingen op de werkvloer plaatsvinden doordat medewerkers onderling nalaten zich te houden aan de preventieve maatregelen van Covid-19.

In de praktijk blijkt dat bedrijven het gebruik van mond- en neusbedekking verplicht stellen voor bezoekers, maar nalaten erop toe te zien dat ook het personeel zich op de werkvloer moet houden aan deze verplichting. De bewindsman om een reactie gevraagd, zegt dat hij de bedrijven herinnert aan de bepalingen in de protocollen. "Wij wijzen op het belang van de gevaren," onderstreept Ramadhin.

De directies van de bedrijven worden op het hart gedrukt om ervoor te zorgen dat iedereen zich houdt aan de preventieve maatregelen, zoals het gebruik van mond-neusbedekking, onderlinge afstand van minimaal 1.5 meter en het desinfecteren van de handen. Collega's kunnen elkaar onderling ook besmetten.

De boete voor overtreding van de verplichting van gebruik van mond-neusbedekking is SRD 150 per persoon. De minister merkt op dat het niet de bedoeling is dat de werkgever de werknemer een boete gaat opleggen. Het gaat erom dat mensen alert moeten blijven en zich moeten houden aan de maatregelen.


Advertenties

Saturday 06 March
Friday 05 March
Thursday 04 March