Corona en de president met schone handen!
11 Jan 2021, 13:55
foto


2021 is amper 11 dagen oud en Suriname telt terwijl ik dit schrijf al 11 doden door het Corona-virus. Terwijl de grote baas van het land of beter gezegd de president drukdoende was als eregast tijdens een Indiase conferentie (de vraag is in hoeverre je eregast kan zijn op een virtuele manier, maar dit terzijde het klinkt goed voor de samenleving), proberen actievoerders ondanks de strenge maatregelen omtrent het Covid-19 virus, een actie te voeren die Amerika enkele dagen terug heeft gehad, maar dan in het klein. Blijkbaar nemen mensen net als de president het Corona-virus dus niet zo serieus en feesten en voeren actie wanneer het hun uitkomt.

Ik had op zijn minst verwacht dat de president en zeker na de dag dat er 4 doden zijn heengegaan door Corona, dat hij zijn volk, waar hij immers de baas van is zou toespreken. Maar helaas deze verwachting bleek een droom en dan vraag ik me af of je het echt meent met het volk of dat er slechts wordt gewacht op het eerder verafschuwde geld van het IMF. Een gegeven wat eerder als de moordenaar van het land werd gezien en nu ineens wordt terugvertaald in de titel “het volk ziet het IMF als een spook”. Kortom hoe je het ook wendt of keert deze regering werkt volledig onder het copy paste principe van de vorige regering, toevallig het beleid wat ze toen zo verafschuwde. En dan praat ik geeneens over het nepotisme of de aanstelling van “Money Hond”, laatstgenoemde is immers nog geeneens begonnen, dus geef hem die kans en misschien is het wel “the perfect match” wie zal het zeggen?

Dat de maatregelen ten behoeve van het Corona virus zo soepel zijn, baat mij namelijk meer zorgen voor de samenleving en ondanks veel mensen koppig zijn en het niet zo serieus zien, heeft Suriname wel degelijk een probleem met het virus. Helaas hebben we dit te danken aan al die koppige mensen en denk nou niet dat dit de schuld is van de onderste laag van de bevolking, zoals men snel geneigd is om te zeggen, doet de top van het land net zo hard mee. Dus is de vraag, waar en welk voorbeeld moet de “WEL” gehoorzame burger dan volgen? Zelf volg ik mijn eigen plan en houd ik mij keurig aan de regels, maar baal wel dat de meeste dit niet doen. Maar ik baal niet, maar schaam me eerder dat de volksleider dus de President, geeneens de moeite of het lef neemt om het volk toe te spreken, maar wel pronkt met het feit dat hij “Virtueel” eregast is tijdens de conferentie van de Indiase regering. Blijkbaar draait alles om aanzien en geld, want het IMF is ineens heel belangrijk.

Dus lieve burgers Be safe, en volg de maatregelen en laten wij er dan zelf voor zorgen, dat dit virus zich niet verder uit zal breiden, want er is blijkbaar niemand die zich druk maakt om uw gezondheid en zelfs de President niet, die houdt liever zijn handen tijdens Corona schoon en zelfs zo schoon dat hij het volk geeneens kan toespreken. Dit laatste kan je rustig in groteske letters “HELÁÁS” noemen.

Be Safe lieve mensen,

Albert König

Advertenties