Vakbond Staatsolie wil waarborging gelden pensioenfonds
05 Jan, 10:38
foto


De Staatsolie-werknemers hebben meer dan US$ 100 miljoen aan pensioengelden die zij op een verantwoordelijke manier willen beheren en waar nodig beschermen. Deze maand zijn er bestuursverkiezingen bij het Pensioenfonds van Staatsolie. Er worden drie leden namens de werknemers gekozen voor zitting in het pensioenfonds.

Vakbondsvoorzitter Lloyd Read zegt dat de vakbond ervoor zorgt dat deze leden hun verantwoordelijkheden kennen en draagvlak genieten onder de werknemers. "Dit fonds moet zorg dragen dat onze oudedagsvoorzieningen gegarandeerd blijven," zei Read in zijn oudejaarstoespraak. Het zorgen voor die garantie vereist veel deskundigheid, gaf hij mee. "Wij moeten mensen hierin hebben die deskundig, integer, betrouwbaar en waar nodig, strijdvaardig zijn."

De ondersteuning van de bond gaat bij de komende verkiezingen uit naar Bisai Alida die zich herkiesbaar stelt, Henk Chin A Lien en August Nelson. Read bedankte de leden Charles Monsels en Soerin Nandlal die zich goed hebben gekweten van hun taak in het bestuur van het pensioenfonds. De vakbondsvoorzitter rekent op de objectiviteit en deskundigheid van de drie leden die in het nieuwe bestuur van het pensioenfonds zitting zullen nemen.
Advertenties

Saturday 06 March
Friday 05 March
Thursday 04 March