Covid-steun ingetrokken; naar permanentere vorm
15 Nov 2020, 00:00
foto
Minister Armand Achaibersing


Gepensioneerden zijn onaangenaam verrast toen zij op hun dagafschrift merkten dat de SRD 500 Covid-steun niet meer is overgemaakt. Deze steun hebben ze zes maanden lang ontvangen. Zonder enige communicatie van de overheid zijn diverse Covid-uitkeringen stopgezet.

Minister Armand Achaibersing van Financien & Planning om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het om tijdelijke uitkeringen ging. Er was een einddatum aan de Covid-uitkeringen. Hij voert aan dat deze uitkeringen monetair worden gefinancierd.

"Wat ik gedaan heb, is de ondersteuning in een permanentere vorm gieten door bijvoorbeeld AOV, AKB, uitkering voor zwakke huishoudens, mensen met een beperking, op te trekken. Dit zal niet monetair gefinancierd worden maar uit overheidsinkomsten en hebben een permanent karakter, legt de bewindsman uit.

De minister zegt dat hij geen voorstander is van monetaire financiering. "Daarom wil ik ook zo min mogelijk gebruik maken van de mogelijkheid die mij geboden is om SRD 1,5 miljard te trekken. Ik heb wel SRD 250 miljoen aangevraagd omdat er rekeningen zoals de van de quarantaine hotels en ziekenhuizen etc te betalen zijn," zegt Achaibersing. 

Deze maand en in december krijgt iedereen SRD 300 als bonus. Daarnaast is vanaf november de AOV verhoogd met SRD 225.

Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October