Geen mijnactiviteiten meer in de grensrivieren
13 Nov, 06:48
foto
De NH-delegatie vaart naar een skalian op de Marowijnerivier. (Foto's: NH)


Mijnactiviteiten in de grensrivieren worden niet langer gedoogd en zullen worden stopgezet. Dit zei minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) kortgeleden bij een bezoek aan de opererende skalians op de Marowijnerivier in het district Sipaliwini. Abiamofo gaf aan dat de verschillende leefgemeenschappen en de Fransen veel last ondervinden van de hevige milieuverontreiniging veroorzaakt door de skalians.

Het is de bedoeling dat de vervuiling in de waterwegen en op het stuwmeer moet worden tegen gegaan. NH is bezig met het formuleren van het mijnbouwbeleid en Abiamofo heeft zich in dit verband persoonlijk georiënteerd in het gebied. Hij heeft ook aanmaningen overhandigd aan de diverse skalianhouders. Volgens Abiamofo komt het nu vaker voor dat de skalians de oevers van de rivieren betreden. Deze situatie moet binnenkort ophouden. 

Voor het bezoek had Abiamofo al een deel van de skalianhouders toegesproken en het beleid aangegeven. De skalianhouders die nog niet bereikt zijn, zullen alsnog aangesproken worden. Op een later moment zal er ook een expeditie gedaan worden naar de Lawarivier, meldt de voorlichting van NH.
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January