Newmont Suriname levert bijdrage aan bestrijding Covid-19
05 Nov, 05:05
foto
Een donatie van Newmont Suriname.


Newmont Suriname heeft sinds juni US$ 578.035 aan medische apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan gezondheidsautoriteiten en medische instellingen in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen. Recent is een tweede bulk persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE), met een waarde van US$ 104.127 overhandigd aan coördinatoren van SU4SU.

In juni werd de eerste bulk-PBM overhandigd. In september voltooide Newmont Suriname ook de distributie van 640 voedselpakketten aan leden van de gemeenschap in het Pamaka-gebied en de transportcorridor als onderdeel van het Covid-19-steunfonds. De voorlichting van Newmont Suriname zegt dat de afgelopen maanden nauw is samengewerkt met SU4SU om de donaties te coördineren. Het totale toegezegde fonds voor Newmont Suriname is US $ 1,2 miljoen. Dit fonds maakt deel uit van een wereldwijd initiatief dat begin april door Newmont werd aangekondigd om gastlanden en gemeenschappen te helpen mensen te beschermen en te herstellen van de gevolgen van de pandemie.

De Merian-mijn van Newmont Suriname heeft met succes het Covid-19-beheerplan uitgevoerd om het risico van verspreiding van het virus te minimaliseren en de veiligheid van werknemers en contractors op de site te waarborgen. De onderneming geeft aan dat het plan regelmatig wordt geëvalueerd en in overeenstemming gebracht met de protocollen van lokale en nationale gezondheidsautoriteiten.
Advertenties