OS Mottonshoop 2 gesloten; schoolleider Covid-positief
09 Oct 2020, 06:38
foto
Onderwijsminister Marie Levens. (Foto: René Gompers)


Donderdag is OS Mottonshoop 2 gesloten omdat de schoolleider besmet is met het coronavirus. Dat is het enige probleem dat zich heeft voorgedaan in de eerste week van het schooljaar, deelt Onderwijsminister Marie Levens mee. De leerkrachten zijn in quarantaine. Volgende week beginnen voornamelijk de middelbare scholen aan het nieuwe schooljaar. Ook zij beginnen met kleine groepen om mogelijke verspreiding van het virus beheersbaar te houden.

De minister heeft aangegeven op een regeringspersconferentie donderdag, dat de eerste week “overwegend goed” is gegaan bij de scholen die wel zijn begonnen. "We hebben een school moeten sluiten omdat het schoolhoofd besmet is,” deelt ze mee. “Zij is natuurlijk naar alle klassen gegaan op de eerste schooldag om alle leerkrachten en kinderen te groeten. Terwijl ze besmet was. Dus die school is dicht. We zijn in contact met BOG om daar zorgvuldig mee om te gaan.” 

Er was goede reden om met kleine klassen te beginnen, merkt Levens op. Dat zal voorlopig zo blijven om de verspreiding beheersbaar te houden, geeft ze aan. Het is anders wel een goede start van het schooljaar geweest, benadrukt Levens. “Volgende week beginnen voornamelijk de middelbare scholen en enkele scholen in het binnenland. Maar voor de rest is het vrij goed gegaan.” 

Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August