SSEB stelt vergadering winstmarge uit na verzoek minister
01 Oct, 05:44
foto
Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond.


De Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond (SSEB) heeft op verzoek van minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie een ledenvergadering die gisteren gepland was, uitgesteld tot vrijdag. Voorzitter Sirodjenie Jankie zegt in gesprek met Starnieuws dat de retailers een betere winstmarge willen van oliemaatschappij SOL. De minister is bezig een oplossing te zoeken. De SSEB had bemiddeling van de bewindsvrouw gevraagd. 

Jankie merkt op dat pomphouders die een contract hebben met SOL hun hoofd niet meer boven water kunnen houden. Zij krijgen slechts de helft van wat oliemaatschappij GOw2 betaalt aan retailers. Tot nu toe heeft de directie van SOL geweigerd om de servicestationhouders tegemoet te komen. op basis van de door de overheid vastgestelde bedrijfsmarge voor de pomphouders. Met de nieuwe verhoging van de brandstofprijs op basis van de unificatiekoers, is de concurrentie tussen de retailers groter geworden. De prijs bij de SOL-pompen voor een liter brandstof is veel hoger dan bij GOw2. 

Op de vergadering zouden de leden van de SSEB via een Zoom-meeting zich buigen over de weigerachtige houding van SOL. Zij zouden actiemodellen bespreken. Jankie hoopt dat het de minister zal lukken om een oplossing te vinden, want de SSEB zal niet accepteren dat de leden worden benadeeld. Er is naast de minister ook de aandacht gevraagd van de coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien. Hij zou deze kwestie ook onder de aandacht van de regering brengen. Gajadien vindt dat de boeken moeten worden bekeken van de oliemaatschappij als er geen oplossing komt. Dan zal worden nagegaan hoe de pompprijs daadwerkelijk tot stand komt op basis van kosten die worden doorgegeven. De SSEB vindt dat SOL gehoor moet geven door de winstmarge die de retailers rechtmatig toekomt, toe te kennen. 
Advertenties