Minister Jubithana wordt verwelkomd op busroute PO
21 Sep, 10:35
foto
Minister Albert Jubithana (r) met buschauffeur Kries van de route Paramaribo-Overwacht. Hij heeft meegemaakt hoe de passagiers reageren op de regels. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie Kabinet VP)


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft vanmorgen een busrit gemaakt om te zien hoe de protocollen die ontwikkeld zijn in de praktijk werken. "Ik ben keurig verwelkomd door chauffeur Kries van de route Paramaribo-Onverwacht", laat de bewindsman optekenen door het directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident. De busrit op deze route kost SRD 8.30.

Vandaag zijn 38 van de 75 trajecten na ruim vijf maanden weer opengesteld. De handen van de passagier moeten worden gereinigd voordat ze plaats mogen nemen in de bus. Zij zijn verplicht een mond- en neusbedekking op te hebben. In de bussen die bestemd zijn voor vervoer van 25 personen, mogen maximaal 20 mensen vervoerd worden. De klapstoelen moesten worden verwijderd door de bushouders. 

Jubithana heeft in de bus gereden tot eindbestemming Ondro Bon. Hij heeft gadegeslagen hoe omgegaan wordt met de regels en hoe de passagiers hebben gereageerd. Er vindt controle plaats door TCT en de politie op de naleving van de regels. Na evaluatie eind van de week, zal worden besloten of de andere trajecten ook kunnen worden opengesteld. De busritten zijn marktconform. Een stadsrit kost SRD 5, terwijl andere trajecten veel duurder uitvallen. Zo moet voor Paramaribo-Atjoni SRD 115 worden neergeteld, terwijl Paramaribo-Nickerie SRD 80 per rit is. 

Advertenties

Sunday 19 September
Saturday 18 September
Friday 17 September