Voorlichtingsboekjes en mondkapjes voor Brokopondo
08 Sep, 06:28
foto
De voorzitter van Rosebel Community Fund, Sharmila Jadnanansing (l), overhandigt de donatie voor de jeugd van Brokopondo aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (r). (Foto: CDS).


Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft 250 exemplaren van het informatieboek 'Voorlichting aan kinderen en jeugdigen over coronavirus en Covid-19' van Indra Hu-Ramdas en 1500 mondkapjes ontvangen van de Rosebel Community Fund. De donatie is zaterdag bij een kennismakingsbezoek overhandigd aan minister Gracia Emanuel door voorzitter van Rosebel Community Fund, Sharmila Jadnanansing.

De geste is ten behoeve van de kinderen in het binnenland, voornamelijk Brokopondo. Binnenkort komt er weer een donatie op het gebied van educatie en planning, zegt Jadnanansing. Eerder heeft de Rosebel Community Fund in het kader van de Covid-pandemie op diverse fronten ondersteuning geboden in Brokopondo, maar ook in Paramaribo.

Jerry Finisie, bestuurslid van de Rosebel Community Fund, zegt dat er in verband met COVID-19 een aantal donaties zijn gedaan om de gemeenschap in Brokopondo veilig te houden. Er is een voorlichtingsvideo gemaakt, er is materiaal aan de vrouwen in de dorpen gedoneerd om mondkapjes te maken. Verder is elk dorp in dat gebied voorzien van een thermogun waarmee de temperatuur gemeten kan worden. Voor de ouderen die zich moeilijk kunnen verplaatsen vanwege Covid, heeft het fonds gezorgd voor voedselpakketten.
.
De districtscommissarissen van Brokopondo en Boven-Saramacca waren ook aanwezig tijdens dit bezoek. Zij kijken uit naar een verdere samenwerking met de multinational. Emanuel verzekerde het bestuur van de Rosebel Community Fund dat deze donatie zeker de doelgroep zal bereiken. Ook zij kijkt uit naar de verdere samenwerking tussen het ministerie en Rosebel. Deze samenwerking moet zorgen voor de ontwikkeling van het gebied waar de multinational in opereert, zegt de Communicatie Dienst Suriname. 
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October