Santokhi: Verantwoordelijkheid om ontwikkeling te brengen
09 Aug, 10:37
foto
President Chan Santokhi feliciteert zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali met diens inauguratie. (Foto: Delano William)


President Chan Santokhi heeft zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali toegezegd samen te werken om de banden tussen de twee landen verder te versterken. Santokhi maakte de opmerkingen tijdens een kort interview met de Guyanese media nadat hij de inauguratieceremonie van Ali zaterdag had bijgewoond.

"ik wil de bevolking van Guyana feliciteren," zei president Santokhi, verwijzend naar de langdurige politieke impasse die het land doormaakte voordat dat het vijf maanden na de verkiezingen de officiële uitslag bekendmaakte. Santokhi zegt dat hij zich verheugd op de samenwerking met de nieuwe regering van Guyana. Hij stelde dat de twee presidenten van beide landen de verantwoordelijkheid hebben om welvaart te brengen in beide landen.

"We hebben vandaag onze belofte uitgesproken dat we er alles aan zullen doen om een goede samenwerking en goede vriendschap te hebben, om ontwikkeling en welvaart te brengen in beide landen," citeert de Guyanese media president Santokhi. Suriname en Guyana zijn op 25 november 1975 diplomatieke betrekkingen aan gegaan.

President Santokhi, first lady Mellisa en minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, die gisteren zijn afgereisd voor de inauguratie van Ali, keren vanmiddag terug.


Advertenties