78 doden en ruim 4000 gewonden in Libanon
05 Aug, 01:28
foto
De brandweer in Beiroet bezig met het blussen van het vuur. Er is wereldwijd geschokt gereageerd op de explosie. (Foto: Naharnet)


De regering in Libanon heeft een noodtoestand van twee weken afgekondigd. Het land is dinsdag opgeschrikt door een enorme explosie. Zeker 78 personen hebben het leven gelaten, terwijl er meer dan 4000 gewonden zijn gevallen. Er wordt nog gezocht naar mensen die onder het puin liggen. Gevreesd wordt dat het dodental verder zal oplopen. 

Volgens autoriteiten in Libanon waren in een loods jarenlang zeer gevaarlijke explosieven opgeslagen. In een televisietoespraak heeft de Libanese premier Hassan Diab benadrukt dat de verantwoordelijken hun straf niet zullen ontlopen. Lokale en internationale media melden dat in een straal van 2.5 kilometer ramen van gebouwen zijn beschadigd. Er is een enorme ravage aangericht.

Beiroet, de hoofdstad van Libanon die nogal wat gewend is, is in schok door het gebeurde. Diverse landen hebben hulp aangeboden. De ziekenhuizen zijn vol gewonden. Ongeveer 2750 ton ammoniumnitraat veroorzaakte de enorme explosie twitterde de Libanese president Michel Aoun. Ook hij benadrukte dat hij niet zal rusten totdat de verantwoordelijken hiervoor zijn gestraft. 


Advertenties

Monday 28 September
Sunday 27 September
Saturday 26 September