Verdachte in Munder roofmoordzaak in vrijheid gesteld
01 Aug, 02:46
foto


Graciella H., die ook in verzekering was gesteld in de zaak van de brute moord op Chenel van der Bok (22), is door het Openbaar Ministerie (OM) in vrijheid gesteld. Haar advocaat Arjan Ramlakhan bevestigt dit tegenover Starnieuws.  

De advocaat zegt dat zijn cliënt, een dag na het incident, op bezoek ging bij haar nicht, Marijke F., om poolshoogte te nemen. Marijke F. die in verzekering is gesteld, heeft het ontzielde lichaam van het slachtoffer besmeurd met bloed, aangetroffen. Bij vertrek vroeg Marijke F. om een vuistvuurwapen voor haar in bewaring te nemen. Niets vermoedend en uit goede wil heeft zij het wapen dan ook in haar bezit genomen. 

Volgens Ramlakhan is uit het voorlopige onderzoek niet gebleken dat er enig causaal verband zou zijn tussen de gedraging van Graciella H. en de brute moord. Het wapen dat in haar bezit was schijnt ook niet het wapen te zijn waaruit er een schot op het slachtoffer is gelost. Gelet op deze omstandigheden was er van een redelijk vermoeden van schuld geen sprake en is Graciella H. bij de voorgeleiding bij de officier van justitie dan ook in vrijheid gesteld, zegt Ramlakhan.Thursday 13 August
Wednesday 12 August
Tuesday 11 August