ExxonMobil ontdekt nog twee reservoirs in Guyana
31 Jul, 08:33
foto
Eén van de drie boorschepen die actief zijn in het diepzeegebied van buurland Guyana.


Niet alleen in het diepzeegebied van Suriname is woensdag een grote olievondst aangekondigd. Ook in buurland Guyana zijn nog twee hoogwaardige oliereservoirs ontdekt door de Amerikaanse oliegigant ExxonMobil. De vondsten zijn gedaan in het Stabroek-blok in Guyana.

Bij recente booroperaties om de omvang van een eerdere ontdekking te beoordelen, zijn twee extra oliereservoirs van hoge kwaliteit gevonden. Door het nieuwe coronavirus hadden reisbeperkingen in Guyana ExxonMobil ertoe gedwongen tijdelijk twee boorschepen in de wateren van het land inactief te maken. Het oliebedrijf had echter tegen het einde van het tweede kwartaal de boorwerkzaamheden hervat.

“De Stena Carron-installatie heeft onlangs de taxatieboring bij Yellowtail-2 voltooid, op 1,6 km ten zuidoosten van Yellowtail-1. De goed geïdentificeerde twee extra hoogwaardige reservoirs, een naast en de andere onder het Yellowtail Field, demonstreren de kwaliteit van wereldklasse van dit bassin. In zijn kwartaalverslag zei Hess -ook actief in het gebied- dat deze extra hulpbron wordt geëvalueerd en de basis zal vormen voor mogelijke toekomstige ontwikkeling.

In juli begon het boorschip Noble Don Taylor met het boren van de Redtail-exploratiebron, die zo'n 2 km ten noordwesten van de Yellowtail-1-ontdekking ligt. De andere twee boorschepen, de Noble Bob Douglas en de Noble Tom Madden, boren en voltooien de Liza Fase 1- en Fase 2-ontwikkelingsputten.

Ondertussen heeft de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) verklaard dat, ondanks de huidige omstandigheden als gevolg van de wereldwijde pandemie, de lokale politieke situatie en de daling van de olieprijzen eerder dit jaar, de vooruitzichten voor Guyana positief blijven vanwege het volume van de verwachte olieproductie.

In zijn Caribbean Quarterly Bulletin-rapport merkte de IDB op dat hoewel de daling van de olieprijzen heeft bijgedragen tot bijgewerkte schattingen voor de olie-export uit Guyana, de overheidsinkomsten en de bbp-groei, de herziene cijfers nog steeds een opmerkelijke groei voor de industrie laten zien.
Advertenties

Saturday 19 September
Friday 18 September
Thursday 17 September