Japan legt inreisverbod op voor Suriname
28 Jul 2020, 18:33
foto
Kersenbloesem in Japan. Het land heeft voor 164 landen een inreisverbod ingesteld in strijd tegen de verspreiding van Covid-19.


Degenen die Suriname, Kenia, Paraguay en 15 andere regio's in de afgelopen 14 dagen hebben bezocht, wordt de toegang tot Japan geweigerd. Suriname, Venezuela, Nepal en Libië vallen onder de landen die recent aan de lijst zijn toegevoegd.

In de afgelopen maand is het aantal Covid-19-gevallen in Tokio - en Japan als geheel - aan het toenemen, waardoor de gouverneur van Tokio, Yuriko Koike, er bij de bewoners op aandringt om tijdens het lange vakantieweekend van juli alleen om essentiële redenen naar buiten te gaan. Om de verspreiding van het virus door het hele land tegen te gaan, werd Tokyo ook uitgesloten van de Go to Travel-campagne, die tot 50 procent korting op binnenlandse reizen biedt.

Daarnaast heeft de nationale regering het inreisverbod uitgebreid naar 17 extra landen en regio's om een ​​toekomstige golf van infecties uit het buitenland te voorkomen, waardoor het totaal van 146 landen en regio's niet wordt toegelaten. De meest recente lijst omvat Nepal, Palestina, Oezbekistan, drie landen in Zuid-Amerika en elf regio's in Afrika. Niet-Japanse burgers die de afgelopen 14 dagen één van de plaatsen op de inreisverbodlijst hebben bezocht, wordt de toegang tot Japan geweigerd. De lijst van landen waarvoor een inreisverbod geldt werd voor het eerst op 24 juli gepubliceerd en is nu weer bijgewerkt.

Er is echter nog steeds hoop voor toekomstige reizen. De testcentra voor het coronavirus op de grote internationale luchthavens en in de stadscentra van Tokyo en Osaka zullen naar verwachting al in september worden geopend. Ondertussen probeert de nationale overheid de beperkingen voor tien Aziatische landen en regio's, waaronder China, Maleisië, Zuid-Korea en Singapore, te versoepelen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April