Covid-19: Vandaag 58 besmettingen erbij en 2 doden
23 Jul 2020, 20:09
foto
De Covid-website is bijgewerkt. 58 nieuwe besmettingen, 2 doden en 36 personen zijn genezen verklaard.


Maar liefst 58 nieuwe Covid-geïnfecteerden zijn voor vandaag genoteerd op de officiële website van de overheid. Het aantal active cases heeft een sprong genomen naar 437. Er zijn ook 36 personen genezen verklaard. Eerder op de dag had Starnieuws reeds gemeld dat er twee levens te betreuren zijn in het Streekziekenhuis Wanica. Het aantal doden is naar 23 gestegen. 

Hoewel het de bedoeling is dat er meer uitleg komt op de website dagelijks over hoe de cijfers geïnterpreteerd moeten worden, is dat nog niet het geval. Tot nu toe wordt nog volstaan met het aanpassen van de statistieken. De pers-update is vandaag weer niet doorgegaan, zonder opgaaf van redenen.  

De situatie is zorgelijk. Vrijdag is er een spoed Raad van Ministers waar de maatregelen zullen worden aangescherpt. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid had meegedeeld dat niet gedacht wordt aan een totale lockdown. De economie moet niet lamgelegd worden. 

De aanpak van Covid-19 zal worden gewijzigd. Ramadhin had al laten doorschemeren dat er met task forces zou worden gewerkt. Het aantal besmette personen in Suriname is opgelopen naar 1234. Hiervan zijn 774 personen genezen verklaard. 395 personen zijn in quarantaine. 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March