Covid-19: Vandaag 2 doden erbij - teller stijgt naar 23
23 Jul 2020, 11:03
foto


Twee personen die ziek werden binnengebracht bij het Regionaal Ziekenhuis Wanica hebben het leven gelaten. Het aantal mensen dat overleden is aan Covid-19 in Suriname, stijgt naar 23. In beide gevallen gaat het om personen boven 60 jaar. Er zijn nog geen details beschikbaar. De Covid-19 website wordt om 20.00 uur bijgewerkt "want het gaat niet om een 'NBA-score-board' legde infectioloog Stephen Vreden uit. 

Het aantal geïnfecteerden blijft toenemen. Dit is ook in Paramaribo het geval, naast de grote aantallen in Brokopondo, Marowijne en Sipaliwini. De regionale gezondheidsorganisatie PAHO vreest dat er sprake is van 'community spreading' terwijl officieel nog code rood geldt. Dit houdt in dat de situatie nog beheersbaar is en de verspreiding in clusters plaatsvindt. 

Starnieuws verneemt dat minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zich vandaag met het nieuwe Covid-19 team oriënteert in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De bewindsman laat zich door diverse instellingen informeren over de situatie. Vrijdag is er een spoed vergadering van de Raad van Ministers, waarbij de verder te nemen maatregelen worden besproken. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April