Openbaar vervoer start maandag niet op
05 Jul, 04:47
foto
Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de VOSOV.


Het openbaar vervoer zal maandag niet rijden. Dit in tegenstelling tot eerdere bekendmakingen van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO). Met het Covid-managementteam is afgesproken dat komende week gesprekken gevoerd zullen worden met het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C). Intussen worden de protocollen over hoe het openbaar vervoer weer ingezet wordt, verder besproken en aan voorlichting worden gedaan. 

Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (VOSOV), heeft tijdens de briefing van het Covid-managementteam een presentatie gegeven over de protocollen die zijn organisatie heeft ontwikkeld. Deze komt overeen met die van de overige organisaties, maar zij hadden het niet vastgelegd. Sahadew-Lall deelde op vragen van journalisten mee dat hij groen licht heeft van de overige bushoudersorganisaties om de protocollen te presenteren. Door verantwoord het openbaar vervoer weer op te starten, moet voorkomen worden dat het aantal Covid-gevallen gaat stijgen. Het openbaar vervoer ligt sinds de derde week van maart lam. 

De voorstellen houden in:
Een centraal meldpunt waar bushouders en buschauffeur klachten kunnen indienen.
Een boete bij wet vaststellen van SRD 1000 bij het niet dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer.
Samenscholing van maximaal tien personen bij instap- en uitstaplocaties en de bushaltes.
OWT&C-controleurs inzetten voor controle op de Covid-protocollen bij de eindhaltes.
Kinderen van 0-11 jaar onder begeleiding van volwassenen gebruik maken van openbaar vervoer.
Een beschikbaarheidsvergoeding voor de buschauffeur vanwege de aangepaste dienstverlening.

Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid, merkte op dat OWT&C nog in gesprek met de bus- en boothoudersorganisaties. De prijs van een busrit en de aanvang van het openbaar vervoer, zal op een later tijdstip worden bekendgemaakt. 

Tuesday 11 August
Monday 10 August
Sunday 09 August