Balak: Bestaanszekerheid winkeliers in gevaar
22 Jun, 04:42
foto
Prijzen van goederen in de winkels blijven stijgen, door de onstabiele koers.


De Vereniging van Winkeliers, onder leiding van Rudi Balak, doet een beroep op de winkeliers om normaal open te zijn, nu de lockdown gesteld is van 20.00 uur tot 5.00 uur. De maatregelen die door de overheid zijn afgekondigd, moeten worden gehandhaafd. Hij zegt in gesprek met Starnieuws dat de bestaanszekerheid van winkeliers in gevaar is. Door de schommelende koers zijn de prijzen van goederen in de winkels enorm verhoogd. 

Balak zegt dat de klanten met mond-neuskap in de winkel moeten en ze moeten zich ook houden aan de 2 meter afstand. Er mogen niet meer dan vijf personen in de winkel. "Wij als winkeliers moeten ervoor zorgen dat de klant én het personeel beiden veilig zijn. Ook onze gezinnen moeten worden beschermd", benadrukt Balak. Hij doet een beroep op winkeliers en klanten om geduldig gedrag te vertonen, wanneer er lange rijen zijn. 

Er wordt veel geklaagd over de hoge prijzen in de winkels. Dit komt volgens Balak omdat de winkelier afhankelijk is van de prijzen die gehanteerd worden door de leveranciers. De winstmarge voor winkeliers is 20%, maar vaak is het niet haalbaar als de prijzen te hoog zijn, want velen in de samenleving kunnen de dure producten niet betalen. Op 22 basisgoederen wordt 10 tot 11% gehanteerd, zegt de voorzitter van de vereniging. 

Wat Balak betreft, komt er een vaste wisselkoers, waardoor mensen weten tegen welke prijzen de goederen geïmporteerd worden. De leveranciers op hun beurt, zijn weer afhankelijk van de koers van de vreemde valuta om de goederen binnen te brengen. Ook wil de vereniging een regelmatige surveillance van de politie, waardoor de veiligheid van de winkelier en de klanten gegarandeerd is. Balak zegt een goede samenwerking te verwachten met de nieuwe regering. Zijn organisatie is te allen tijde bereid een bijdrage te leveren. 
Advertenties