OAS kijkt uit naar soepele regeringsovergang
22 Jun 2020, 06:36
foto


De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft de officiële afkondiging van de stembusgang door het Onafhankelijk Kiesbureau verwelkomd. "Dit is een belangrijke stap in het verkiezingsproces van Suriname en maakt de weg vrij voor de installatie van de nieuw gekozen leden van De Nationale Assemblee vóór eind juni, evenals voor de uiteindelijke verkiezing van de volgende president en vicepresident."

In een verklaring uitgegeven door het secretariaat van de secretaris-generaal van de OAS, wordt de winnende coalitie gefeliciteerd en het beste toegewenst voor de toekomstige inspanning. Het is belangrijk dat president Desi Bouterse de resultaten heeft erkend, zegt de OAS die uitkijkt naar een soepele overgang en een pad van stabiliteit voor de democratie in Suriname.

De OAS blijft zich inzetten voor het versterken van de democratie en het democratische bestuur op het halfrond, en ziet ernaar uit met dit doel samen te werken met alle belanghebbenden in Suriname. De organisatie is vol lof over de ijver en het doorzettingsvermogen van de verkiezingsautoriteiten en de opiniepeilers die gedurende het hele telproces op hun post bleven, "ook al werd het land geconfronteerd met een heropleving van Covid-19 in de periode na de verkiezingsfase."

De OAS kijkt ook uit naar de afronding en certificering van de verkiezingsresultaten voor de regionale en districtsraden die nog open staan.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April