Ambassadeur Joly persoonlijk geschokt
30 May, 10:30
foto
De Franse ambassadeur Antoine Joly.


De Franse ambassadeur Antoine Joly zegt dat hij persoonlijk geschokt is door de onbeleefde aanvallen van de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos naar zijn adres en zijn regering die hem had opgedragen een verklaring te ondertekenen. Ook de aanvallen op de Europese Unie, " een essentiële samenwerkingspartner van Suriname" hebben Joly vreselijk gehinderd.

Van Dijk-Silos zei tegen Starnieuws dat zij verbaasd was over de verklaring van de missiehoofden van de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk over de verkiezingen in Suriname. "Wij hebben nooit een EU-missie hier geaccrediteerd." Volgens de OKB-voorzitter waren zij wel uitgenodigd, maar hebben ze geweigerd omdat ze niet konden komen. Ze vindt de verklaring een grote misleiding voor het volk van Suriname.

Ambassadeur Joly zegt dat de missiehoofden, ambassadeurs zijn die geaccrediteerd in een land hun regeringen vertegenwoordigen. De verkiezingswaarneming was van de Franse ambassade. De ambassadeur en chargé van de twee Europese landen met een ambassade in Paramaribo hebben namens hun regeringen en uiteraard met hun akkoord een communiqué ondertekend dat de steun kreeg van de EU, vertegenwoordigd in Suriname door de EU-delegatie in Guyana en vergezeld door de Hoge Commissaris voor het Verenigd Koninkrijk, ook geaccrediteerd in Suriname.

De Franse ambassade zal volgens Joly van haar kant een rapport opstellen over haar waarneming wanneer alle fasen van het verkiezingsproces zijn voltooid. Het rapport zal ook naar het OKB worden gestuurd.Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July