President: Verkiezingen gaan normaal door maandag
24 May, 17:35
foto
President Desi Bouterse zegt in een verklaring dat de verkiezingen normaal doorgaan, maandag 25 mei. (Beeld: NII)


"De verkiezingen gaan gewoon door. Nogmaals, de verkiezingen gaan gewoon door". Dit zegt president Desi Bouterse in een verklaring die zojuist uitgegeven is door het Nationaal Informatie Instituut. De president zegt dat alleen als het Covid-managementteam hem zou rapporteren dat er mensen illegaal overgestoken zijn uit gebieden die gevaarlijk zijn, hij drastische maatregelen gaat treffen. 

De president zegt dat er allerlei berichten gelanceerd worden om verwarring te creëren. Zo zou hij gezegd hebben dat mensen kunnen stemmen zonder een ID-kaart. De regels over hoe er gestemd moet worden zijn bekend. Er is een oproepingskaart en een identiteitsbewijs nodig om te kunnen stemmen. De kiesgerechtigde moet voorkomen op de kiezerslijst. 

Ook is het niet waar dat de grenzen opengesteld zijn en mensen vrijelijk kunnen oversteken, terwijl er besmettingsgevaar is. "De grenzen, zowel west, zuid en oost zijn voor de mensen uit deze gebieden, welke als crisisgebieden kunnen worden aangegeven, absoluut, absoluut afgegrendeld. Wij hebben uiteraard vanuit onze verantwoordelijkheid het Covid-team geïnformeerd om voor ons nader te onderzoeken wat hier allemaal van waar is. We weten dat er krachten achter de schermen zijn die proberen natuurlijk de verkiezingen te frustreren. Laat mij u zeggen, de verkiezingen gaan gewoon door," laat de president optekenen. 

Later op de avond houdt de president een toespraak. Dit is gebruikelijk op de vooravond van de verkiezingen. 

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July