Bouterse: Wij gaan nog niet naar huis, nog lang niet
24 May 2020, 00:00
foto
NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, zaterdag bij de Centrale Markt. Hij is enthousiast verwelkomd. (Foto's: Ranu Abhelakh)


NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft zaterdag een toer gemaakt door de ressorten van Paramaribo. Een grote massa was op de been. In verschillende ressorten is Bouterse enthousiast verwelkomd. Hij heeft de mensen eerst vanuit de Grote Combéweg toegesproken en is daarna naar de Centrale Markt getogen. "Wij gaan nog niet naar huis, nog lang niet", zong de partijvoorzitter op Beekhuizen. Hij merkte op dat NDP vol vertrouwen de verkiezing ingaat en zich opmaakt voor een derde regeertermijn. 

Uit gesprekken die Bouterse voerde in diverse wijken, kwam naar voren dat de nood nog groot is. Er werd op de valreep nog gezocht naar een perceel. Een seniore burger op de markt klaagde dat zij de verhoogde AOV nog niet heeft ontvangen. De president merkte op dat het werk nog niet af is. Hij vroeg om mandaat om het land verder tot ontwikkeling te brengen. Hij gaf aan dat diverse projecten zijn uitgevoerd die vooral de kleine man ten goede is gekomen. Hij voerde aan dat hij de koers wilde aanpakken en de valutawet is aangenomen in De Nationale Assemblee. Maar de banken zijn gaan staken, toen de koers omlaag ging. Toen het omhoog ging is er niet gestaakt, merkte Bouterse op. Bouterse merkte op dat of je nou een kind bent, of iemand van 85 jaar. Als een journalist je vraagt welke is de grootste partij, dan is het antwoord 'de NDP'. "Maar als NDP wint, dan is het fraude. Je bent de grootste partij, maar if wi wini na fraude", merkte de NDP-topman op in Flora. "Dan nemen ze een loopje met ons verstand". De NDP zal zich gedragen als een grote partij en andere partijen niet molesteren. Hij gaf de instructie om de mensen van de andere partijen tegemoet te komen en geen ruzie te maken. "Wij gaan ze wijzen dat wij niet alleen groot zijn in denken maar ook groot zijn in de manier waarop wij ons tegenover anderen gedragen. Wij gaan het voorbeeld zijn. Unu na a lobi partij".

De NDP-voorzitter voerde aan dat Suriname een gezegend land is. Nu is er ook grote hoeveelheden olie en gas gevonden. De mensen zijn daarom razend volgens hem. De buitenlandse krachten die met de oppositie werken, kijken naar de verkiezing. "En plotseling ga je horen, NDP heeft gewonnen, maar wij erkennen die man niet als president", zei Bouterse. "A nai woko", riep het publiek. "In a kondre disi a nai wroko. Wi e respecteer alla uitslag, san a volk beslis," stelde de politicus. Wanneer de NDP de verkiezing wint, moet dat ook gerespecteerd worden. Bouterse riep zijn gehoor op om alert te zijn totdat alle stemmen geteld zijn. 

Maandag wordt inhoud gegeven aan de democratie. Door de Covid-situatie kon ook worden besloten om de verkiezingen te verschuiven, maar het volk heeft gezegd "nee wij willen verkiezingen". Als het volk heeft gesproken, dient eenieder de uitslag te respecteren, zei Bouterse. Na de verkiezing zal Bouterse zien wie hem allemaal belt. Hij zal niemand blokkeren. Hij riep ook de andere partijen op om zich niet denigrerend uit te laten over anderen. "Wij leven met elkaar, wij leven naast elkaar. Wij respecteren elkaars cultuur". Maandag is het een thuiswedstrijd voor de NDP, stelde Bouterse. 
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November