Stem op een vrouw!
22 May, 03:46
foto


(Aangeboden)

Over enkele dagen zijn er verkiezingen in ons land. De propaganda is in volle gang en zal zijn hoogtepunt dit weekend bereiken. Een groot aantal partijen doet mee aan de verkiezingen. Alle partijen proberen de kiezers te overtuigen om op hun kandidaten te stemmen. 

De campagnes gaan gepaard met heel veel drama en emoties. Alles wordt uit de kast gehaald om stemmen te winnen. Het is verkiezingstijd in Suriname en het is nooit anders geweest tijdens de verkiezingen. Toch moeten we stilstaan en nadenken over de verschillende kandidaten op de lijsten. Namelijk de vrouwelijke kandidaten van de verschillende politieke partijen. Wat opvalt, is dat de meeste vrouwelijke kandidaten niet op verkiesbare plekken zijn. Dus er is weinig hoop dat de vrouwelijke kandidaten op eigen kracht binnen zullen komen. 

Maar de kiezers kunnen het wel mogelijk maken. De kiezers kunnen in overweging nemen dat onze samenleving bestaat uit de helft mannen en de helft vrouwen. Dit zou het mogelijk moeten maken dat in het parlement de verhouding man en vrouw gelijk zou moeten zijn. Een weerspiegeling van onze samenleving wanneer het gaat om man en vrouw verhoudingen in het parlement, is gewenst.

Want we praten zo vaak over emancipatie en gelijkwaardigheid, maar als we de daad niet bij het woord voegen zijn die woorden niets waard. Het is daarom de hoogste tijd dat we kiezen voor de vrouwelijke kandidaten. Hoe mooi zou het zijn als we massaal op vrouwen zouden stemmen die niet op verkiesbare plekken staan ongeacht van jouw eigen favoriete politieke partij. 

Je kan dan het verschil uitmaken door Strategisch op een vrouw te stemmen die zonder voorkeurstemmen niet in het parlement terecht zou komen.
Dus, stem bewust! Stem op een vrouw!

Initiatiefgroep Vrouwen in de Politiek (VIP)
Vrouwen Parlement Forum (VPF)                  
Advertenties

Wednesday 23 September
Tuesday 22 September
Monday 21 September