Wereldbank geeft US$ 412.000 uit project Saramaccakanaal
06 May 2020, 09:43
foto


De Wereldbank heeft US$ 412.000 ter beschikking gesteld van Suriname om essentiële medische benodigdheden te kopen ter bestrijding van de coronaviruspandemie. De middelen zijn beschikbaar gesteld in het kader van het Saramacca Canal System Rehabilitation met behulp van de Contingency Emergency Response Component (CERC). Met CERC's kunnen middelen uit dit project worden herverdeeld voor noodhulpactiviteiten.

In een verklaring zegt de Wereldbank dat de regering van Suriname verdere noodactiviteiten die mogelijke steun van de Wereldbank nodig hebben, bezig is te bespreken.  Als onderdeel van de snelle reactie bij het begin van de pandemie profiteerde Suriname van de financiering van de Wereldbank om persoonlijke beschermingsmiddelen en medische benodigdheden aan te schaffen en deze te distribueren naar belangrijke ziekenhuizen die Covid-19-gevallen behandelen.

Nadat op 13 maart de eerste Covid-19-patiënt in Suriname werd geregistreerd, zijn er daarna nog negen positief getest. Eén persoon heeft de infectie niet overleefd. Bijna twee maanden na de eerste besmetting, is het totaal aantal positieve gevallen in Suriname gebleven op 10. Alle patiënten zijn al ontslagen en gezond verklaard. Nu wordt verder gewerkt aan de repatriëring van Surinaamse burgers die in verschillende landen zijn gestrand. De beperkingsmaatregelen inclusief de avondklok in het land zijn tot 10 mei van kracht.
Advertenties

Monday 02 October
Sunday 01 October
Saturday 30 September
Friday 29 September